Hjem > Misjon
Helsehuset i Samuli

Vi har arbeidet for å bringe evangeliet til verdens fattigste land. Vi har vår misjonær Signe Søvde som er aktiv blandt masaiene i Kenya. Hun har arbeidet der i over tjue år.

Vi har også John Kitolano som jobber i Malaoi og Kongo.

Her kan du lese hva Signe selv sier.

Vår hovedbase for hjelpeprosjekter i Kenya er Samuli, et lite sted i Masailand. Der har vi nylig bygd et helsesenter som ble åpnet 15. mai i 2019. Helseminister og andre prominente gjester var til stede ved den høytidelige begivenheten. Vi har også prosjekter andre steder, Tharaka, Kerogoya, Keroka, Muhoroni, Kuku, Amboseli m. fl. Hjelpeprosjektene består hovedsakelig i å danne enkegrupper, opprettholde disse og starte små business-foretak, f.eks geiteprosjekt, lage smykker og kurver og dyrking av jorda, slik at enkene blir i stand til å forsørge seg og barna sine. Vi har vannprosjekter  i samarbeid med andre hjelpeorganisasjoner og menigheter. Så bygger vi 2 skoler for tiden, en i Kuku som nesten er ferdig og en i Muhoroni som nettopp er startet med byggeprosessen. Barna vil vi hjelpe, og en god måte å gjøre det på er å betale skolegangen deres. Derfor inviterer vi dere til å få et fadderbarn. Da betaler du 200 kr i måneden for skolegang, uniform og noen personlige ting. Vi har også bygd hus til noen foreldreløse barn. Når noen av oss i menigheten besøker stedene der vi har hjelpeprosjekter, underviser vi i Guds Ord, i helsefag, i hygiene, i kosthold og sist, men ikke minst: Vi arbeider hardt for å få slutt på den skrekkelige skikken, omskjæring av jenter. Det har vi klart med Guds hjelp på 4 forskjellige steder. Vi arrangerer turer en gang hvert år for alle interesserte ned til Kenya for å vise hva menigheten vår er en del av. Så ta kontakt hvis du på en eller annen måte vil støtte oss.

Siste innspurt i Helsestasjon.
Utdeling av klær er alltid populært.
Skolebarna i Kuku er alltid glade når Signe kommer sammen med sine Norske venner.

Her kan du lese om virksomheten som John Kitolano arbeider med:

GRENLAND KRISTNE SENTER I DR KONGO OG MALAWI

Gjennom flere år hadde misjonskaller ligget i mitt hjerte. Og jeg vil gjerne fortell her hvordan jeg fikk mitt kall til å forkynne Guds ord og til å hjelpe mennesker i nød i DR Kongo og Malawi.

Den Republikken Demokratiske Kongo

I 2014, har jeg reist til Lubumbashi, provinshovedstaden sør i DR Kongo. I Lubumbashi, tok evangelisten Mirekwa Kitolano imot meg med åpen armer og hjerte.

Vi deltok i møter og bestemte oss for å hjelpe mennesker både på det åndelige og det legemlige planer.

Det vil si, å forkynne evangeliet om Guds rike og hjelpe folk i nød som: enker, foreldreløse barn og eldre mennesker

Et viktig ledd i det evangeliske arbeidet var bygging av en barnehage, en barneskole og installering av pumper for rent vann.

I 2017 har jeg reist med fruen min Chantal Majani.
For sin del, har hun bestemt seg for å samarbeide med kvinner gjennom et prosjekt for å dyrke tomater og gulerøtter.

John Kitolano med hele familien sin samler forskjellige varer som kan hjelpe enker barn og eldre menneske i DR Kongo og Malawi.

Vi samler brukte sko, tøy, ryggsekker, drikkeflaske, fotballer, lek, klær, kulepenner, blyanter, skrivebøker osv. Kort sakt alt som kan hjelper.

I DR Kongo, tross for landets ressurser, er mange menneske fattige. Mange foreldre har ikke råd for å betale skole utgifter eller skoleutstyr for barna sine.

Av den grunnen, kan ikke flere barn gå på skole. I tillegg finnes det ingen kantine på skolen. Barn tilbringer hele dagen på skolen uten mat.
Derfor har Grenland Kristne senter (GKS) innført utdeling av grøt til barn på skolen siden 21.september 2019. Elever spiser grøt fra kl 10:00 og kl 16:00 hver dag.

Mange av elevene mangler skoleutstyr som skrivebøker, kulepenner, blyanter, skoleryggesekker osv. Som vi alle vet er menneskets velferd består av god helse, rent vann, tilgang til medisinsk behandling, godt miljø, mat og mer.

Derfor anstrenger jeg meg til å finne alt som kan hjelpe folk til å lindre deres fattigdom.

Malawi:

Malawi er et av verdens fattigste land. Og det er i dette landet jeg har startet å hjelpe mennesker i nød som: foreldreløse barn, enker, folk med fysisk handikap og eldre menneske.

I Malawi jobber vi i Dowa, spesielt i landsbyene: Lupunga paramkhwale, Mengwe og i flyktningeleirer Dzaleka kamp.

I 2015 har GKS delt ut klær til enker, eldre menneske og foreldreløse barn i Malawi.

I 2017 GKS delte ut såper, sukker og tøy til eldre og enker mennesker fra 65 og oppover.

Mennesker i Malawi er preget av sult og, mangel på rent vann.

Derfor har GKS/DR Kongo i Lubumbashi planlagt å hjelpe mennesker som trenger hjelpe i Malawi.

GKS i Norge er hoved menighet av de to avdelingene som finnes i Kongo og Malawi. Jeg håper at Pastor Bjørn Thore Friberg sammen med sitt samarbeidsutvalg skal gjøre alt for å bygge dette store arbeidet. Samarbeid med de kristne afrikanere som i dag har tatt over en stor del av virksomheten.