Hjem > Om oss

Om oss.

Ett glimt fra vårt tv arbeid. Her gjør vi opptak av ett møte. Foto Geir Nævdal.

Vår base er i Skien og her trener og utruster vi mennesker som kan bringe evangeliet ut til vår nasjon. Vi vet at Frelsen gjelder alle mennesker og arbeider for at flest mulig skal høre og komme til tro på Jesus.

Vi har arbeidet for å bringe evangeliet til verdens fattigste land. Vi har vår misjonær Signe Søvde som er aktiv blandt masaiene i Kenya. Hun har arbeidet der i over tjue år.

Vi har også John Kitolano som jobber i Malaoi og Kongo.

Utdeling av klær til barna er alltid populært.

Her kan du lese hva Signe sier selv.

Vår hovedbase for hjelpeprosjekter i Kenya er Samuli, et lite sted i Masailand. Der har vi nylig bygd et helsesenter som ble åpnet 15. mai i år (2019). Helseminister og andre prominente gjester var til stede ved den høytidelige begivenheten. Vi har også prosjekter andre steder, Tharaka, Kerogoya, Keroka, Muhoroni, Kuku, Amboseli m. fl. Hjelpeprosjektene består hovedsakelig i å danne enkegrupper, opprettholde disse og starte små business-foretak, f.eks geiteprosjekt, lage smykker og kurver og dyrking av jorda, slik at enkene blir i stand til å forsørge seg og barna sine. Vi har vannprosjekter  i samarbeid med andre hjelpeorganisasjoner og menigheter. Så bygger vi 2 skoler for tiden, en i Kuku som nesten er ferdig og en i Muhoroni som nettopp er startet med byggeprosessen. Barna vil vi hjelpe, og en god måte å gjøre det på er å betale skolegangen deres. Derfor inviterer vi dere til å få et fadderbarn. Da betaler du 200 kr i måneden for skolegang, uniform og noen personlige ting. Vi har også bygd hus til noen foreldreløse barn. Når noen av oss i menigheten besøker stedene der vi har hjelpeprosjekter, underviser vi i Guds Ord, i helsefag, i hygiene, i kosthold og sist, men ikke minst: Vi arbeider hardt for å få slutt på den skrekkelige skikken, omskjæring av jenter. Det har vi klart med Guds hjelp på 4 forskjellige steder. Vi arrangerer turer 1 gang hvert år for alle interesserte ned til Kenya for å vise hva menigheten vår er en del av. Så ta kontakt hvis du på en eller annen måte vil støtte oss.

Siste innspurt i Helsestasjon.

Litt mere om GKS

Vi er en menighet i vekst og utvikling midt i hjertet av Grenland. Vi tror på legedom og befrielse fra alt som hindrer oss i å leve fullt ut sammen med Jesus. Vi er en trosfrisk forsamling med stor åndelig takhøyde.

Vi forkynner med stor frimodighet om Jesus og det Han døde for og er overbevist om at vi er som Han er i denne verden.

Gud har en unik plan for hver enkelt av oss. Derfor legger vi sterkt vekt på at mennesker skal oppdage det enorme potensiale som Gud har lagt ned i oss.

Vi er Guds menighet og hver enkelt er en viktig del av den.

Pastor Bjørn Thore Friberg

Børn Thore Friberg har vært pastor i Grenland kristne senter siden 1992 og på fulltid siden 1997.

Han brenner for at Skien, Grenland og Norge skal fovandles.