Hjem > Nyheter > Vi starter opp med Podcast.

Vi vil gjerne si litt om våre podcast porogrammer. Vi jobber nå med å legge ut møteopptak,
tv programer med mer. Alt som podcast. Dette er en gratis tjeneste for Gks folket og våre venner.

Du kan for eksempel laste ned en app på telefonen din som heter Podbean. Deretter søker du etter Himmelradioen. eller du kan finne oss på Itunes, deretter søker du opp Himmelradioen under Podcast.

Lurer du på noe m dette ta bare kontakt.

 

Hva er Podcast? Her kan du lese hva Wikipedia sier om saken:

Podkasting er en måte å publisere lyd- eller videoopptak på Internett som kan abonneres på ved hjelp av RSS. Podkasting (fra engelsk podcasting) er et teleskopord av ordene iPod og kringkasting (engelsk broadcasting). Til tross for at ordet har stamme fra iPod, er en podkast ikke begrenset til avspilling på iPod, portable enheter eller på noen måte knyttet opp mot produkter fra Apple.

For å lytte til podkaster kan man enten abonnere på programmene eller oppsøke nettsteder som har linker til tidligere sendte programmer. Ved abonnement sørger avspillingsenheten for jevnlig å laste ned episoder når de gjøres tilgjengelige. I mange tilfeller kan man også spille av tidligere programmer direkte i nettleser, enten ved at programmet lastes ned til egen enhet som en mp3-fil eller at den spilles av ved hjelp av en avspillingsfunksjon på nettsiden.

Nedlasting og avspilling av podkaster kan gjøres på smarttelefoner, andre portable avspillingsenheter (mp3-spillere) eller på PC. Som regel må man installere et eget avspillingsprogram for å abonnere på programmene, og slike finnes både for PC og portable enheter (AndroidiOSWindows PhoneBlackBerry m.fl). På PC er det også mulig å abonnere på programmer ved hjelp av RSS-koblinger (også kalt «levende bokmerker» eller «nyhetsmating»). Nettleseren sørger da for abonnementsfunksjonen.

Du kan også gå inn under media på våre hjemmesider. Her klikker du på Podbean.

Lykke til.

 

 

Legg inn en kommentar